Blood Vessel 365 db (12 komponens)

Természetes vitaminokat és probiotikumokat tartalmazó készítmény.

Hozzájárul a jobb vénás áramláshoz, antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatása kedvezően befolyásolja a koleszterinszint csökkentését.

Ár: 48.800 Ft/doboz/ 365 db Havonta: 4.067 Ft

A termékhez ingyenes konzultációt biztosítunk!

Közvetlenül hívható telefonszám:

+36 70 628 1808

Küldjön üzenetet:

nicsildi@gmail.com

Vagy keressen most:



Rendelési hivatkozási szám: 68H07 (Kintner Ildikó)

Cikkszám: REL-1-1-1 Kategória: Címke:

Leírás

 

 

Diozmin

A diozmin a bioflavonoidok csoportjába tartozik, kémiai szintézise a heszperidin molekula átalakítása révén történik. A vegyületet először a csomós görvélyfű (Scrophularia nodosa) növényből izolálták. Dr. Szent-Györgyi Albert a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásai során azonban a citrusfélékből vont ki, egy diozmint is tartalmazó bioflavonoid keveréket.

 

 

Hesperidin

A hesperidin a legtöbb citrusféle gyümölcsében, legmagasabb koncentrációban annak külső héjában és szivacsos részében megtalálható bioflavonoid. A Délkelet-Ázsiában, Polinéziában őshonos keserű narancs (Citrus aurantium) kivonata jótékony hatóanyag tartalma miatt számos kultúrában évezredek óta tradicionálisan alkalmazott. Ennek köszönhetően napjainkban már világszerte termesztik.

 

C-vitamin

A C-vitamin talán a legismertebb vitamin. A vízben oldódó vitaminok csoportjába sorolható cukorszármazék. A legtöbb állat szintetizálni tudja a saját vitaminszükségletét, ezzel szemben az embernek az étrendi forrásokra kell szorítkoznia. A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő az állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét. Egyes növények különösen nagy mennyiséget tartalmaznak, például a csipkebogyó és egyes paprikafajok száraz súlyának 1-2 %-a C-vitamin. Tiszta állapotban mellékveséből Szent-Györgyi Albert izolálta elsőként 1928-ban, később 1931-ben citromléből és paradicsompaprikából. Ez volt az a felfedezés, melyet 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmaztak.

Legfőbb természetes forrásai

A citrusfélék gyümölcsei, a bogyós termések, a zöld és leveles főzelékfélék, a paradicsom, a paprika.

 

Miért fontos a C-vitamin?

A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.

 

Vörös szőlőmag kivonat

A szőlő (Vitis) az emberiség egyik legrégebbi termesztett, fás szárú kultúrnövénye. A fürtökben elhelyezkedő bogyótermését frissen és aszalva is fogyasztják, illetve szőlőlé és bor készítéséhez egyaránt felhasználják, ezáltal a világ egyik legelterjedtebb gyümölcse. Felhasználása nem csak táplálkozási célból rendelkezik évezredes múlttal, hiszen például a bortermő szőlő (Vitis vinifera) magja magas rost, fehérje, tannin és olaj tartalma mellett olyan antioxidánsokat, flavonoidokat, polifenolokat is tartalmaz, amelyeknek közismerten és bizonyítottan kedvező élettani hatásai vannak.

A szőlőmag antioxidánsforrás, természetes védelmet nyújt a szabad gyökök ellen. Támogatja a vénás keringést, hozzájárul az erek és kapillárisok épségének fenntartásához.

 

Vadgesztenye mag kivonat

A vadgesztenye a szappanfafélék családjában a bokrétafa nemzetség legismertebb faja. A Balkán-félsziget és Elő-Ázsia hegyvidékeiről terjedt el Európa szerte. Termésének fényes, vörösesbarna magja zöldes színű, tüskés külső részű terméstokban található ám a szelídgesztenyével ellentétben nem ehető. A vadgesztenye a szőlőmag kivonattal együtt támogatja a vénás keringést, hozzájárul az erek és kapillárisok épségének fenntartásához.

 

 

Ez a One Year Product termék hatféle élőflórát tartalmaz emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.

 

Inulin és élőflóra

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

A Probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya
A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7-9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95-98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?

c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?

  • A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
  • Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.
  • Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység.

További információk

Mennyiség

Doboz (200 db)