AJÁNLOTT

DETOX 365 db (11 komponens)

Hozzájárul a máj, vese, érrendszer egészségének megőrzéséhez, a normál koleszterin szintjének fenntartásához. Segíti a szervezet öntisztító folyamatát. Természetes vitaminokat tartalmazó készítmény.

Ár: 49.600 Ft/doboz/ 365 db  Havonta: 4.133 Ft

A termékhez ingyenes konzultációt biztosítunk!

Közvetlenül hívható telefonszám:

+36 70 628 1808

Küldjön üzenetet:

nicsildi@gmail.com

Vagy keressen most:



 

SKU: DETOX Kategória:

Leírás

Máriatövis kivonat

A máriatövis, vagy boldogasszony tövise (Silybum marianum) a mediterrán térségből származó, de mára világszerte termesztett, lágy szárú növény, jellegzetes bíborszínű virágokkal. Termése nagy mennyiségű szilimarin olajat tartalmaz, ezért a népi gyógyászatban régóta használják a máj védelme, annak regenerálódásának elősegítése érdekében.

Miért fontos a máriatövis kivonat?

Mindennapi életünk során szervezetünk kémiai terhelése egyre nő. Ezért kiemelten fontos azon szervünknek, a májnak a támogatása, ami a bejutó anyagok átvizsgálásában, elemeire bontásában szerepet játszik és a hasznosítható anyagok beépüléséért valamint az ártalmas anyagok kiszűréséért is felelős.
A máriatövis segíthet fenntartani a májműködést, emellett elősegítheti az emésztést és a szervezet öntisztító folyamatait. A máriatövis támogathatja a máj egészségét és hozzájárulhat a máj védelméhez és méregtelenítő képességéhez.

 

Articsóka kivonat

Az articsóka (Cynara cardunculus var. scolymus) Észak-Afrikában őshonos fészkes virágzatú, lágy szárú zöldség- és gyógynövény. Az antik világban még ínyencségnek számított, de a mediterrán konyhának köszönhetően fogyasztása mára Európában is elterjedt.
Számos hasznos hatóanyag tartalmának köszönhetően, mint például szerves- és fenol savak, amelyek közül a legfontosabb a cinarin, az articsókalevél támogathatja a méregtelenítést és az emésztőnedv-áramlást. Segíthet az egészséges máj fenntartásában, és hozzájárulhat a bélrendszer komfortérzetéhez. Az articsóka segíthet csökkenteni a vér lipidszintjét és támogatja a vér normál koleszterinszintjét. Elősegítheti a fogyást.

L-glutation

Az L-glutation három aminosavból (glicin, cisztein és glutaminsav) álló tripeptid molekula. Természetes formájában megtalálható olyan növényi részekben, mint például a kapribogyó, de állati szövetekben, sőt az emberi szervezetben, a májban is előfordul, ezáltal meghatározó fontosságú a szervezet méregtelenítési folyamataiban.
A glutation megfelelő jelenléte késlelteti a szervezeten belüli oxidációs folyamatok káros hatásait, védi sejtjeink, szöveteink épségét, védi azok alkotóelemeit a szabad gyököktől. Kis mennyiségben szervezetünk is előállítja, volumene azonban jelentősen csökken a betegségek, stressz, helytelen táplálkozás, környezeti szennyezés, öregedés hatására, ezért sok esetben szervezetünknek pótlásra van szüksége.

Piperin – Fekete bors kivonat

A piperin sárgás vagy színtelen, erősen borsízű szerves vegyület. Egy a trópusokon őshonos cserje, a fekete bors (Piper nigrum) szárított termésében is megtalálható nitrogén tartalmú vegyület, ami a bors jellegzetes ízét adja. Elnevezése ezért az ókortól ismert és keresett fűszernövény, a bors latin, illetve görög nevéből származik.
A feketebors gyümölcse támogathatja az étvágyat, az emésztést és a tápanyagok felszívódását. Hozzájárulhat a méreganyagok megemésztéséhez, a máj tisztításához és a finom ereken és hajszálereken keresztüli vérkeringés elősegítésével támogathatja annak működését. Növelheti más növényi összetevők hatékonyságát. Segíthet a testsúly szabályozásában.

 

 

 

Ez a One Year Product termék hatféle élőflórát tartalmaz emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.

Inulin és élőflóra

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

A Probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe.

A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya

A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7-9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95-98%-ban vannak túlsúlyban.

Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?

c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg
a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?

– A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.

– Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.

– A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.

– Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.

– Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt
minimum 108 vagy 109 telepképző egység.